Tarifi Instagram'da Gör
#krepbohçası #köfteliyemekler #lezzetliyemek #anayemek #crepe #crepe #keşfet #keşfetteyiz#hoşçakalsnbhr4 #keşfetteyim Malzemeler 1 adet garnitür konserve (Konserve açılır soğuk su iyice yıkanır.1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun içine garnitür ilave edin kavurmaya devam edin ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ekleyin ocağı kapatın Köfte için 300 gram kıyma 3 yemek kaşığı galeta unu 1 adet küçük boy kuru soğan 1 adet yumurta Karabiber,tuz,kimyon Köfte için bütün malzemeler karıştırılır ve yoğurulur.kucuk küçük top yapın ve kızartın. Krep için; 2 adet yumurta 3 su bardağı süt 1 su bardağı su 8 türk kahvesi fincanı un 2 çay kaşığı tuz 1/2 çay bardağı sıvı yağ Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağ 1 Türk kahvesi fincanı un 3 su bardağı süt 2 çay kaşığı tuz Karabiber Üzeri için : Kaşar peyniri Krep Yumurtayı derin bir kapta karıştırın. Üzerine sütü, tuzu ve yağı ekleyip karıştırın. Sonra yavaş yavaş unu ekleyin ve karıştırın. Kekten çok az daha cıvık bir kıvamı olacak. Geniş yapışmaz bir tavayı ocağın üstünde ısıtın. Üstüne çok az ince bir tabaka sıvı yağ sürün ve 1 kepçe hamurunuzdan dökün. Arkalı önlü pişirin. Beşamel sos Yağı bir tencerenin içinde eritin. Unu ekleyip kavurun. Un pembelesince üzerine sütü ilave edin. Karıştırarak kaynatın. Kısık ateşte 1 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra içine tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.topak varsa el blendırdan geçirin. Krebi çorba kasesine serin. İçine önce garnitür sonra köfte koyun ve kapatın. uçları altta kalacak şekilde tepsinize yerleştirin. Üzerine beşamel sosu koyun. 180°lik fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar ekleyin. Kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder