25 Kasım 2021 Perşembe

Kafkas Ekmeği Yapılışı



Tarifi Instagram'da Gör




#kafkasekmeği#ekmek#ekmektarifi #kafkas#lezzetliekmekler#breakingbad#breathe#keşfet 🧿 #hoşçakalsnbhr3 #kesfetteyiz#keşfetteyi̇m Malzemeler 5 su bardağı buğday un(beyaz unla karışık kullanılabilir) 1,5-2 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 3 yemek kaşığı zeytinyağı 5 yemek kaşığı toz şeker 1 paket granül maya 1.5 yemek kaşığı zerdeçal 1 yemek kaşığı mahlep 1 tatlı kaşıği tarçın 1 tatlı kaşiğı zencefil 1 çay bardağı kuru üzüm 1 çay bardağı iri parçalar ceviz Yapılışı 500 gram unu eleyip, üzerine maya,tuz, zerdeçal,mahlep, tarçın ve şeker ilave edip, güzelce karıştırın.zeytinyağı, üzüm ve ceviz ekleyin.azar azar ılık su ekleyerek ele yapışan bir hamur elde edin (en az 10 dakika yoğurulur) üzerini örtüp ılık bir yerde 40-50 dakika hamur iki katına çıkıncaya kadar bekletin. Süre sonunda hamuru 2-3 dakika daha yoğurup, havasını alın.hafifce yaglanmis unlanmış kalıba koyun . üzerini örterek ılık bir yerde 30-40 dakika bekletin.Bicakla 1 cm.derinlikte çizik atıp,önceden ısıtılmış 210 dereceli fırında 10 dakika daha sonra 180 dereceye indirin 30-40 dakika kabuğu iyice kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder