24 Nisan 2021 Cumartesi

#kıymalı#grapes #leaf #yapraksarma#graphicdesign #asmayaprağı#mutfakaşkı #mutfaktakigurme #lezziztarifler #keşfet#yöresellezzetler #keşfetteyiz #keşfetteyim#yöresel MALZEMELER: 1/2 kilo asma yaprağı 1,5 su bardağı pirinç 200 gram kıyma 2 adet orta boy kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 5 adet ince kıyılmış taze soğan 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz 1/2 demet ince kıyılmış taze nane (veya 2 tatlı kaşığı kuru nane) 1/2 demet ince kıyılmış dereotu 1/2 kaşık domates salçası 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı ucu ile kimyon ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN: 1/2 fincan zeytinyağı YAPILIŞI: İç malzemesini hazırlamaya başlayalım. Kuru soğanları ince ince kıyıp zeytinyağında hafifçe kavuralım.kiymayi ilave edip, kavurmaya devam edin. Yıkanarak süzülen pirinçleri ilave edip, bir iki çevirelim.baharatlari ve yeşillikleri koyup, karıştırın ocağı kapatın. Sarma işlemine başlamadan önce; yaprakların saplarını temizleyelim. Sarmayı pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yapraklarla kaplayarak, sardığınız sarmaları da üzerine sıralayalım. Üzerine ağırlık yapması ve yaprakların dağılmadan pişmesi için bir tabak koyun. Sarmaları örtecek kadar sıcak su ilave edin . İlk 5 dakika hızlı ateşte daha sonra da çok kısık ateşte pişmesini bekleyin. Suyunu çekip pişen sarmaların üzerindeki tabağı kaldırın ve hazırladığınız, yağlı sosu iyice çırpıp, kaşıkla sarmaların üzerine dağıtın ve kapağını tekrar kapatarak demlenmeye bırakın. Afiyet olsun.



Tarifi Instagram'da Gör




#kıymalı#grapes #leaf #yapraksarma#graphicdesign #asmayaprağı#mutfakaşkı #mutfaktakigurme #lezziztarifler #keşfet#yöresellezzetler #keşfetteyiz #keşfetteyim#yöresel MALZEMELER: 1/2 kilo asma yaprağı 1,5 su bardağı pirinç 200 gram kıyma 2 adet orta boy kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 5 adet ince kıyılmış taze soğan 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz 1/2 demet ince kıyılmış taze nane (veya 2 tatlı kaşığı kuru nane) 1/2 demet ince kıyılmış dereotu 1/2 kaşık domates salçası 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı ucu ile kimyon ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN: 1/2 fincan zeytinyağı YAPILIŞI: İç malzemesini hazırlamaya başlayalım. Kuru soğanları ince ince kıyıp zeytinyağında hafifçe kavuralım.kiymayi ilave edip, kavurmaya devam edin. Yıkanarak süzülen pirinçleri ilave edip, bir iki çevirelim.baharatlari ve yeşillikleri koyup, karıştırın ocağı kapatın. Sarma işlemine başlamadan önce; yaprakların saplarını temizleyelim. Sarmayı pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yapraklarla kaplayarak, sardığınız sarmaları da üzerine sıralayalım. Üzerine ağırlık yapması ve yaprakların dağılmadan pişmesi için bir tabak koyun. Sarmaları örtecek kadar sıcak su ilave edin . İlk 5 dakika hızlı ateşte daha sonra da çok kısık ateşte pişmesini bekleyin. Suyunu çekip pişen sarmaların üzerindeki tabağı kaldırın ve hazırladığınız, yağlı sosu iyice çırpıp, kaşıkla sarmaların üzerine dağıtın ve kapağını tekrar kapatarak demlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder