23 Nisan 2021 Cuma

##lahanasarması #etliyemekler #mutfakaşkı #sarmatarifi #sarmaiçi#cabbagerecipe #lahana #etlilahanasarması #etliyemek#cabbagepatchkids #sebzeyemeklerı #leziztarifler #enlezzetlitarifler #yöresel #yöresellezzetler #yöreselyemekler #kesfett#kesfetteyim #keşfetteyiz MALZEMELER: 1 adet orta boy lahana içi içiN: 300 gram orta yağlı dana kiyma 1 adet büyük boy kuru soğan 1 su bardağı pirinç 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 1 çay kaşIğI tuz 1 çay kaşıği karabiber 2 çay kaşığı kuru nane 1/2 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 kahve fincani su 1 çay bardağı zeytinyağı yağ miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz SIcak su tenceredeki dolmanin yarısına gelecek kadar konulacak YAPILIŞI Beyaz lahanayı haşlamak için; beyaz lahananin yapraklarini ayıralım.Tencereye su koyalım ve kaynatıpP, içine tuz ekleyelim. Beyaz lahana yapraklarını kaynar suyun içinde az haşlayalım. Haşlanan beyaz lahananin ortasında bulunan kalın damarı alıp, parçalara ayırın. Dolmanın içini hazıirlamak için; zeytinyağindan 2 yemek kaşıği ayırip, bir tavaya koyun içine kıymayı incecik doğradiğiniz soğani koyup, güzelce kavurun.salcayi ilave edip, kavurmaya devam edin. Daha sonra yıkanmiş pirinci bir kahve fincanı suyla birlikte koyup, Pirincin suyu gidinceye kadar kavurun ve altını kapatın. Incecik kiydığınız maydanoz, tuz, biber, nane ve soğuk suyu ekleyip, karıştırin. Hazırladiğımiz kıymalı pirinçli içten, beyaz lahanaların üzerine koyalım ve saralım. Dibi tutmaması için tencerenin altına birkaç lahana yaprağı koyalım. Sardiğımiz lahanalar tencereye dizelim. Bir kabin içine yarım çay bardağı kadar SIVI yaği, tuzu, bir miktar sicak suyu koyalım, kariştiralım. Lahana sarması üzerinde gezdirelim. Içine koyduğumuz sicak su lahanaların üzerine çikmamasi gerekiyor. Lahananin pişerken dağlmaması için tabak kapatalım. Tabağın üzerine kapak kapatıp, ocağa koyalım. Once yüksek ateşte bir taşım kaynatıp, daha sonra kisık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.



Tarifi Instagram'da Gör




##lahanasarması #etliyemekler #mutfakaşkı #sarmatarifi #sarmaiçi#cabbagerecipe #lahana #etlilahanasarması #etliyemek#cabbagepatchkids #sebzeyemeklerı #leziztarifler #enlezzetlitarifler #yöresel #yöresellezzetler #yöreselyemekler #kesfett#kesfetteyim #keşfetteyiz MALZEMELER: 1 adet orta boy lahana içi içiN: 300 gram orta yağlı dana kiyma 1 adet büyük boy kuru soğan 1 su bardağı pirinç 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 1 çay kaşIğI tuz 1 çay kaşıği karabiber 2 çay kaşığı kuru nane 1/2 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 kahve fincani su 1 çay bardağı zeytinyağı yağ miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz SIcak su tenceredeki dolmanin yarısına gelecek kadar konulacak YAPILIŞI Beyaz lahanayı haşlamak için; beyaz lahananin yapraklarini ayıralım.Tencereye su koyalım ve kaynatıpP, içine tuz ekleyelim. Beyaz lahana yapraklarını kaynar suyun içinde az haşlayalım. Haşlanan beyaz lahananin ortasında bulunan kalın damarı alıp, parçalara ayırın. Dolmanın içini hazıirlamak için; zeytinyağindan 2 yemek kaşıği ayırip, bir tavaya koyun içine kıymayı incecik doğradiğiniz soğani koyup, güzelce kavurun.salcayi ilave edip, kavurmaya devam edin. Daha sonra yıkanmiş pirinci bir kahve fincanı suyla birlikte koyup, Pirincin suyu gidinceye kadar kavurun ve altını kapatın. Incecik kiydığınız maydanoz, tuz, biber, nane ve soğuk suyu ekleyip, karıştırin. Hazırladiğımiz kıymalı pirinçli içten, beyaz lahanaların üzerine koyalım ve saralım. Dibi tutmaması için tencerenin altına birkaç lahana yaprağı koyalım. Sardiğımiz lahanalar tencereye dizelim. Bir kabin içine yarım çay bardağı kadar SIVI yaği, tuzu, bir miktar sicak suyu koyalım, kariştiralım. Lahana sarması üzerinde gezdirelim. Içine koyduğumuz sicak su lahanaların üzerine çikmamasi gerekiyor. Lahananin pişerken dağlmaması için tabak kapatalım. Tabağın üzerine kapak kapatıp, ocağa koyalım. Once yüksek ateşte bir taşım kaynatıp, daha sonra kisık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder