Tarifi Instagram'da Gör
#enginartarifi#enginardolmasi #kıymalı#bıçakkıyması#garnitür#garniture #evyemeklerı#mutfakaşkı#enginaryemekleri #mutfaktakigurme#artichokelove#spinachartichokedip#keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER: 4 adet enginar çanağı 1 limon suyu 2 tatlı kaşığı un 100 gram kıyma 1 adet havuç 1 adet orta boy patates 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 adet kuru soğan 1/2 demet ince kıyılmış dereotu 1 çay kaşığı şeker Tuz yeteri kadar Zeytinyağ yeteri kadar YAPILIŞI: Enginarları dış kısmındaki sert yaprakları ve ortasındaki tüyleri temizledikten sonra bir kısmını keserek çanak haline getirelim. Daha sonra yıkayıp, bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su doldurun. Limon suyu ve unu karıştırarak suya ekleyin.enginar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın. Enginarları yumuşayıncaya kadar beklettiğiniz suda haşlayın. Bir tavaya zeytinyağ döküp, minik küp halinde doğradığınız soğanı kavurun. Kıymayı ilave edip,kavurun.Üstüne minik küp olarak doğranmış havuç ve sonra patatesi ekleyin biraz kavurun. Üstüne 2 çay bardağı kadar sıcak su ilave edin.Tuz, şeker ve bezelyeyi de ekleyip, karıştırın kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.sebzeler pişmezse ilave edeceğiniz şu kesinlikle sıcak olmalıdır Ocağın altını kapattıktan sonra küçük küçük doğradığımız dereotunu ilave edin ve karıştırın. Garnitürü konserve olarak da kullanabilirsiniz. Bunun için konserveyi açtıktan sonra mutlaka sudan geçirin. Daha sonra yukarıdaki işlemleri uygulayacaksınız. Haşlanmış enginarları yayvan bir tencereye veya fırın kabına dizin. Üstlerine garnitürlü harcı paylaştırın. Enginar çanaklarının yarısına gelecek kadar su ekleyin ve üstüne zeytinyağ gezdirin. Suyuna bir miktar tuz ilave edip, kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte veya 180 dereceli fırında garnitür ile enginarın kaynaşması için 10-15 dakika kadar pişirin. Ocakta da pisirebilirsiniz. Sıcak veya Ilık olarak enginarları servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder