25 Ocak 2021 Pazartesi

Dana İncik Yemeği



Tarifi Instagram'da Gör




#i̇ncik #danaeti#meatlovers #etyemekleritarifi#meatlessmonday #etliyemektarifleri #mantaryemekleri#meatheals #yemektari̇fleri̇ #meatporn #yöresel #yoresellezzetler #mutfakaşkı#enfesyemek #mutfaktakigurme#keşfetteyim #anayemektarifleri #kesfet #ossobuco #ossobucco Malzemeler 2 parça dana incik -Osso Buco (1 adeti 400 gram geliyor) 1 büyük boy kuru soğan 1/2 paket mantar 🍄 Dereotu Yeşil taze soğan 1 adet kırmızı biber Maydonoz 1/2 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı zeytinyağı 2 diş sarımsak 1çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 2 tatlı kaşığı et baharatı Tuz Biberiye Yapılışı Etin yumuşak olması için kekik, karabiber, biberiye ve zeytinyağı karıştırın ve ete yedirin.Üzerini streç filmle kapatın. 2-3 saat kadar bu şekilde dinlendirin. Marine olmuş etleri daha hızlı pişirmek için düdüklü tencere kullanıyoruz. Önce eti mühürleyin. Düdüklü tencerede biraz zeytinyağı kızdırıp etinizi 10-15 dakika çevirin. Etin üstünü 3 parmak geçecek kadar su ilave edin. Pişirmeden sonra elinizde daha fazla et suyu kalmasını istiyorsanız biraz daha fazla su koyabilirsiniz. Arzunuza göre tuz, karabiber, kekik ve biberiye ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın.30 dakika kadar pişirin. ortasındaki inciği ayırıp kaynatmaya devam edebilirsiniz. Ayrı bir yerde sosu hazırlamak için;kuru soğan, kırmızı biber kavurun.icine sarımsak, salça ilave edip, kavurmaya devam edin.baharatları ve mantarı koyun.pisen eti içine koyup pişirmeye devam edin.10-15 dakika sonra yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder