10 Eylül 2020 Perşembe

Tuzlu Baharatlı Burgu Çubuk

View this post on Instagram

#tuzluçubuk #tuzlu #atıştırmalık #çubuk #kraker #susamlı #baharat #tuzlutarifler #dayanıklı #galette #galeta #atıştırmalıktarifler #çorba #lezzetlikareler #yoresel#yöreseltarifler #yöreselyemekler #rusk #foodstylist #football #kesfett#kesfetteyiz#keşfetteyim 125 gram tereyağı 1 adet yumurta 1 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı acı pulbiber 1 tatlı kaşığı dolusu kekik 1 çay kaşığı karabiber 5 su bardağı tam buğday un( bardağın büyüklüğüne göre değişebilir) 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Üzerine için: Susam, haşhaş Yapılışı Oda sıcaklığında erimiş tereyağını, zeytinyağı, ılık süt ve yumurtayı kaba alıp karıştırın. Tuz, şeker ve baharatları atıp, maya ile karıştırılmış unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.uzerini örtüp.35-40 dakika mayalandırın.daha sonra tezgaha alın katlayarak havasını çıkar.ikiye bölün. Daha rahat çalışılıyor.bir yarısını susamlı, diğerini haşhaşlı yaptım. Merdaneyle biraz kalınlığında açın. Üzerine fırçayla su sürün ve bol susam serpin. sonra ince ince şeritlere bölün.burgu şeklinde kıvırıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 180 derecede önceden ısınmış fırına sürün. Kızarmaya başlayınca dereceyi 160derece ye düşürün.Yeteri kadar kuruduğundan eminolunca fırından alın. Afıyet olsun.

A post shared by akile emir (@akissmutfak) on


via Instagram @username

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder