9 Eylül 2020 Çarşamba

Ispanaklı Pide(tam buğday unlu)

View this post on Instagram

#pide #ıspanaklı #yumurtalı #tambuğday #peynirçeşitleri #lezzetlipide #evyapimi #lezzetlitariflervesunumlar🐞 #leziztarifler #pastry #flavor #pastrychef #flavors #spinachsalad #spinachartichokedip #spinachsmoothie #kesfett#keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER: 4 su bardağı tam buğday unu 1/2 paket  yaş maya veya 1 yemek kaşığı granül maya 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker Alabildiği kadar ılık su (gerekirse) İÇ HARCI İÇİN: 1/2 Kilo  ıspanak 1 adet kuru soğan 250 gram lor peyniri veya beyaz peynir 2 Adet yumurta tuz,karabiber sıvı yağ ÜZERİ İÇİN: 100  gram tereyağı (piştikten sonra kenarlarına sürülecek) YAPILIŞI: Un hamur yoğurma kabına alınır ve ortası havuz şeklinde açılır. Havuza maya, süt ve toz şeker koyarak mayayı eritelim. Daha sonra   yoğurt , sıvı yağ ve diğer malzemeler  konularak karıştırılır. Gerekirse ılık su ilavesiyle hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur 10  dakika mayalandırılır.  Bu sırada iç harç hazırlanır. Ispanaklar temizlenir, soğanla birlikte doğranır bir kaba alınır. İçine lor peynirini, 2 adet yumurtayı tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırılır.  Bu sırada mayalanmış hamur portakal büyüklüğünde bezeye ayrılır. Merdane ile tabak büyüklüğünde açılır. Hazırlamış olduğumuz iç üzerine yayılır. Kenarları içe doğru kıvrılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine tereyağ sürülür. Afiyet olsun.

A post shared by akile emir (@akissmutfak) on


via Instagram @username

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder