View this post on Instagram #keşkek #etli #buğday #milas #ödemiş #egebölgesi #yöresel #yöresellezzetler #yöreselyemekler #nefisyemekler #lezzetlisanatlar #foodshare#handsome #foodstylingandphotography #handmadewithlove #kesfett#kesfetteyiz#keşfetteyim MALZEMELER: 1/2 kilo buğday 500 gram kuzu gerdan eti Tuz yeteri kadar Tereyağı üzerine dökmek için YAPILIŞI: Buğdayı akşamdan temizleyin ve yıkayıp suyla ıslatıyoruz. Ertesi gün ıslatmış olduğumuz buğday geniş bir tencerenin içinde kaynatılır. Ayrı bir yerde etimizi haşlıyoruz. Buğday yumuşamaya başlayınca Haşlamış olduğumuz eti temizleyip, tencereye atalım. İyice kaynayan (buğdaylar kaynarken suyu eksildikçe sıcak et suyundan takviye edelim) ve ortalarından kelebek gibi açılan buğdaylarin yarısı el rondosuyla ezilir. diğer buğday ile karıştırın.Keşkeğimize yeteri kadar et suyu koyulduktan sonra büyükçe bir tahta kaşıkla kariştırılırken ezilmeye devam edilir,iyice sakız gibi oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Servis yaparken keşkeğin üzerine tereyağı ile kavrulan kırmızı biberli veya salçalı sosu gezdirilerek sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Sep 11, 2020 at 1:28am PDT
#keşkek #etli #buğday #milas #ödemiş #egebölgesi #yöresel #yöresellezzetler #yöreselyemekler #nefisyemekler #lezzetlisanatlar #foodshare#handsome #foodstylingandphotography #handmadewithlove #kesfett#kesfetteyiz#keşfetteyim MALZEMELER: 1/2 kilo buğday 500 gram kuzu gerdan eti Tuz yeteri kadar Tereyağı üzerine dökmek için YAPILIŞI: Buğdayı akşamdan temizleyin ve yıkayıp suyla ıslatıyoruz. Ertesi gün ıslatmış olduğumuz buğday geniş bir tencerenin içinde kaynatılır. Ayrı bir yerde etimizi haşlıyoruz. Buğday yumuşamaya başlayınca Haşlamış olduğumuz eti temizleyip, tencereye atalım. İyice kaynayan (buğdaylar kaynarken suyu eksildikçe sıcak et suyundan takviye edelim) ve ortalarından kelebek gibi açılan buğdaylarin yarısı el rondosuyla ezilir. diğer buğday ile karıştırın.Keşkeğimize yeteri kadar et suyu koyulduktan sonra büyükçe bir tahta kaşıkla kariştırılırken ezilmeye devam edilir,iyice sakız gibi oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Servis yaparken keşkeğin üzerine tereyağı ile kavrulan kırmızı biberli veya salçalı sosu gezdirilerek sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Sep 11, 2020 at 1:28am PDT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder