View this post on Instagram #cevizlisucuk #tatli #tatlıtarifleri #yöreseltatlılar #yöresellezzetler #yöreseltarifler #yöreselyemekler #evyapımı #harika #sucuk #kesfett#kesfetteyim#keşfetteyiz İlk kez yaptım çok lezzetli oldu 😋 3 su bardağı pekmez 1/2 su bardağı toz şeker(isteğe bağlı kullanın) 1/2 kilogram ceviz içi 4 su bardağı su 1/2 su bardağı nişasta 1/2 su bardağı un YAPILIŞI Cevizlerin kırılmalarını önlemek için bir gece önceden suya koyun.İpe daha kolay dizilir Yorgan ipi ve iğnesi ile cevizleri ipe dizin. Pekmez,şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya yakın su ve pekmez karışımından 1 su bardağı kadar bir karıştırma kasesine aktarın. Karıştırma kasesine aldığınız pekmezli suyun üzerine un ve nişastayı yavaş yavaş ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Nişastalı unlu karışımı ocakta kaynayan pekmezli suyun içerisine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın.Koyulaşan ve kaynayan pekmezli karışımın altını kapatın. Yorgan ipine dizdiğiniz cevizleri tenceredeki karışıma batırın ve çıkarın. Cevizli sucukların asılı kalabileceği uygun bir yere alın. Ben mutfak dolabının kulplarına astım.3 gün kadar kurumasını bekledikten sonra streç film ile kaplayıp saklayın. Afiyet olsun. A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Sep 12, 2020 at 3:59am PDT
#cevizlisucuk #tatli #tatlıtarifleri #yöreseltatlılar #yöresellezzetler #yöreseltarifler #yöreselyemekler #evyapımı #harika #sucuk #kesfett#kesfetteyim#keşfetteyiz İlk kez yaptım çok lezzetli oldu 😋 3 su bardağı pekmez 1/2 su bardağı toz şeker(isteğe bağlı kullanın) 1/2 kilogram ceviz içi 4 su bardağı su 1/2 su bardağı nişasta 1/2 su bardağı un YAPILIŞI Cevizlerin kırılmalarını önlemek için bir gece önceden suya koyun.İpe daha kolay dizilir Yorgan ipi ve iğnesi ile cevizleri ipe dizin. Pekmez,şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya yakın su ve pekmez karışımından 1 su bardağı kadar bir karıştırma kasesine aktarın. Karıştırma kasesine aldığınız pekmezli suyun üzerine un ve nişastayı yavaş yavaş ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Nişastalı unlu karışımı ocakta kaynayan pekmezli suyun içerisine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın.Koyulaşan ve kaynayan pekmezli karışımın altını kapatın. Yorgan ipine dizdiğiniz cevizleri tenceredeki karışıma batırın ve çıkarın. Cevizli sucukların asılı kalabileceği uygun bir yere alın. Ben mutfak dolabının kulplarına astım.3 gün kadar kurumasını bekledikten sonra streç film ile kaplayıp saklayın. Afiyet olsun.
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Sep 12, 2020 at 3:59am PDT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder