MALZEMELER:
2 adet hazır satılan kazandibi1,5 litre süt
KARAMEL SOS:
1 su bardağı şeker1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı nişasta
YAPILIŞI:
Ocağın üzerinde kullanacağımız derin bir kabı su ile ıslatıp,üzerine şeker ilave edilir. Kısık ateşte arada tahta bir kaşıkla karıştırıp, şeker eriyip rengi hafif kahverengi gibi olunca üzerine yağ ilave edilir.1-2 dakika karıştırılır.
Süt eklenir karıştırmaya devam edilerek 1-2 daha pişirilir. Ayrı bir kapta su ve nişasta karıştırılıp tencereye yavaşça akıtılarak hızlı hızlı karıştırılır.
2-3. dakika pişirilip, ocaktan alınır.
Süt eklenir karıştırmaya devam edilerek 1-2 daha pişirilir. Ayrı bir kapta su ve nişasta karıştırılıp tencereye yavaşça akıtılarak hızlı hızlı karıştırılır.
2-3. dakika pişirilip, ocaktan alınır.
Şayet ben karamel sosla uğraşmam diyorsanız. Hazır satılanlardan alıp, kullanın aynı işlevi görür.
KARAMEL SOSLU KAZANDİBİNİN YAPILIŞI:
Kazandibini kendim yapacağım diyorsanız sitem de daha önce yapmış olduğum kazandibi tarifinden bulabilirsiniz.
Hazır aldığımız 2 adet kazandibi üzerindeki tarifine göre pişirilir. Yapmış olduğumuz karamel sos yuvarlak borcama veya sizin kullanacağınız herhangi bir kaba boşaltılır. Daha sonra hazırladığınız muhallebi üzerine dökülür. Soğuyuncaya kadar dışarıda bekletilir ve buzdolabına kaldırılır 2-3 saat sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder