MALZEMELER:
250 gram oda sıcaklığında tereyağ1,5 çay bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzerine sürülecek)
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı kavrulmuş susam
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un (yaklaşık 5,5 bardak kadar alıyor. Fakat bardağın büyüklüğüne göre değişir)
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta sarısı
Hamur için kavrulmuş susam, un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra susam, un ve kabartma tozunu ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında olana kadar hamuru yoğuruyoruz.
YAPILIŞI:
Öncelikle susamı tavada rengi kahverengimsi olana kadar kavuralım ve bir kenarda bekletelim.Hamur için kavrulmuş susam, un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra susam, un ve kabartma tozunu ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında olana kadar hamuru yoğuruyoruz.
Hamuru 4-5 parçaya ayırıp, yuvarlayarak uzun çubuklar yapıyoruz. İstediğimiz büyüklükte kesip, yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder