2 Temmuz 2019 Salı

Oğlak Ciğer ve Karışık Kavurma












MALZEMELER:

1 kilo kadar karışık ciğer, böbrek ve yürek
4-5 adet taze biber
2 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 silme yemek kaşığı kırmızı pul biber
Tuz yeteri kadar
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı kekik

YAPILIŞI


Ciğerin zarını iyice temizleyip, diğer sakatatlarla birlikte kuşbaşı şeklinde doğrayın. 
Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alın. Ciğer hariç diğer malzemeleri ilave edip kavurun. Daha sonra ciğeri koyalım ve kavurmaya devam edelim.Yemeklik doğranmış soğan ekleyip, soğan iyice yumuşayana dek pişirelim. Baharatları ve tuz ekleyip, karıştırın. 
Ocaktan alıp, sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder