MALZEMELER:
1 kilo kadar karışık ciğer, böbrek ve yürek4-5 adet taze biber
2 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 silme yemek kaşığı kırmızı pul biber
Tuz yeteri kadar
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı kekik
YAPILIŞI
Ciğerin zarını iyice temizleyip, diğer sakatatlarla birlikte kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alın. Ciğer hariç diğer malzemeleri ilave edip kavurun. Daha sonra ciğeri koyalım ve kavurmaya devam edelim.Yemeklik doğranmış soğan ekleyip, soğan iyice yumuşayana dek pişirelim. Baharatları ve tuz ekleyip, karıştırın.
Ocaktan alıp, sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder