MALZEMELER:
2 paket petibör bisküvi
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şeker (şayet şekerli seviyorsanız şeker miktarını arttırabilirsiniz)
3 yemek kaşığı tepeleme eritilmiş tereyağ
1 su bardağı ceviz (iri parçalanmış ve kavrulmuş daha lezzetli oluyor)
ÜZERİ İÇİN:
80-100 gram beyaz çikolata
YAPILIŞI:
Derince bir kabın içerisinde bisküvileri iri kırın. Tereyağını bir tavada eritin. Tereyağ, süt, şeker ve diğer tüm malzemeleri bisküvilerin üzerine ekleyin.
Daha sonra iyice karıştırın. Karışımı streç film serdiğimiz kek kalıbına boşaltarak elinizle hafifçe düzelterek yerleştirin.
Servis etmeden önce buzlukta 3-4 saat kadar dinlenmeye bırakın. .Buzdolabından çıkarıp, streç filmi üzerinden sıyırıp, servis tabağına koyalım. Benmari usulüyle erittiğimiz beyaz çikolata ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder