1 Temmuz 2019 Pazartesi

Çi Börek (Tatar Böreği)









MALZEMELER: 

3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke

İÇİ İÇİN:

300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 küçük çay bardağı su

KIZARTMAK İÇİN:

1 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:


Hamurun içerisine konan sirke daha az yağ çekmesini sağlıyor. İç harcı sulu olmazsa kıymalar bir yerde küme halde kalır. Bu nedenle sulu olmasına özen gösterin

Hamur yoğuracağımız kabın içerisine unu aktarın. Sirke ve tuzu ekleyin. Azar azar suyunu ekleyerek hamuru yoğurun. Şayet su miktarı yetmezse biraz daha su ekleyebilirsiniz. Hamurun kıvamı yumuşak olacak. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bez yardımıyla kapatın.35-40 dakika dinlendirin.


Soğanı çok küçük olacak şekilde doğrayın. Derin bir kabın içerisine kıyma, tuz, soğanı ve suyu ilave edin karıştırarak sulu bir harç elde edin.

Dinlenen hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayırın. Açın ve pasta tabağı yardımıyla yuvarlaklar elde edin. Kenarlardan çıkan yufka parçalarını hamura ilave edebileceğiniz gibi çeşitli şekilde puf böreği yapabilirsiniz.

Elde edilen yuvarlakların yarısına iç harçtan koyun ve kapatın. Kenarlarına güzelce bastırın.

Derin bir tavaya yağı alın ve kızdırın. Kızan yağa börekleri alın ve kızartın. Çıkarıp, havlu kağıt serili tepsiye alın. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder