11 Mayıs 2019 Cumartesi

Tavada Tereyağlı Karadeniz Somonu Fileto






MALZEMELER:

1 kg Karadeniz somonu fileto
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber


YAPILIŞI:

Balıkçıdan almış olduğum Karadeniz Somunu 2 kilo geliyordu. Balıkçıya temizletip, filetoyu ayırttım. Yaklaşık 1 kilo kadarını tereyağlı yaptım.

Bunun için balığı yıkadım ve suyunun gitmesi için bir müddet süzgüde beklettim. Daha sonra tuz ve karabiber serptim.

Yağsız tavaya 2 yemek kaşığı tereyağ koyup, eritin. Üzerine balıkları sıralayıp, arkalı önlü pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Afiyetle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder