MALZEMELER:
1/2 kilo kuru bakla2 adet kuru soğan
1 adet orta boy patates
1 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2-3 dal dereotu
2-3 dal maydanoz
Kuru baklalar ayıklanır, yıkanır, akşamdan ıslatılır. Patates, havuç(bütün konur) ve kuru soğan soyulup, küp küp doğranır. Derin bir tencereye, üzerini bir iki parmak geçecek kadar sıcak su ile konulur. Suyunu çekene kadar, üzerinde oluşan köpükler alınarak pişirilir.
YAPILIŞI:
Kuru baklalar ayıklanır, yıkanır, akşamdan ıslatılır. Patates, havuç(bütün konur) ve kuru soğan soyulup, küp küp doğranır. Derin bir tencereye, üzerini bir iki parmak geçecek kadar sıcak su ile konulur. Suyunu çekene kadar, üzerinde oluşan köpükler alınarak pişirilir.
Daha sonra bütün olarak koyduğunuz havuç favanın rengi değişmemesi için içerisinden çıkarılır. Havucu çıkartmadan da yapabilirsiniz. Blender ile pürüzsüz olana kadar parçalanır.
Zeytinyağı, şeker, tuz, baharatlar ve limon suyu eklenir. Ayrıca içerisine ince ince kıyılmış dereotu da ekleyebilirsiniz. Bütün malzemeler karıştırılır.
Zeytinyağı, şeker, tuz, baharatlar ve limon suyu eklenir. Ayrıca içerisine ince ince kıyılmış dereotu da ekleyebilirsiniz. Bütün malzemeler karıştırılır.
Servis tabağına alınarak, favanın üzeri düzeltilir. Oda sıcaklığına gelince, buzdolabında bir iki saat bekletilir. Üzerine zeytinyağ gezdirilip, dereotu ile süslenir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder