30 Nisan 2019 Salı

El Açma Gazete Tatlısı (baklava)




HAMURU İÇİN:

1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı sirke 

4-5 su bardağı un 

ŞERBETİ İÇİN:

4 su bardağı toz şeker
4 bardak su

İÇ HARCI İÇİN:

1 su bardağı ceviz içi

AÇMAK İÇİN:

Nişasta

ÜZERİ İÇİN:

200 gram tereyağı

YAPILIŞI:

Baklava hamuru için, un, yumurta, kabartma tozu, yoğurt, süt ve eritilmiş tereyağı ve sirke geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice yoğurun. üzerini streç filmle örtüp, 30-40 dakika dinlendirin. Hamur bezelere ayırıp unlanmış tezgaha alın. 

Baklavanın şerbeti için şeker ve suyu geniş bir tencereye alarak kaynatın. 

Dinlenen hamurları aralarına nişasta serperek incecik açın. Açtığınız yufkaları oklavaya sarıp büzün. Büyükçe bir kağıdın üzerine açarak oklavadan ayırın. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp kağıdın üzerine yerleştirin.
Kağıdın üzerinde dinlenen yufkanın üzerine ceviz serpin. Kağıdı iki ucundan tutarak kaldırın ve yufkanın sarılmasını sağlayın. Üçer santim arayla dilimleyin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine boşluk bırakmadan yerleştirin. 

Tereyağı iyice eritin. Üzerindeki köpüğü alıp tepsideki baklavaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyan şerbeti sıcak baklavanın üzerine döküp,  servis yapın

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder