MALZEMELER:
250 gram tereyağı oda sıcaklığında1 adet yumurta
12 su bardağından biraz fazla pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 su bardağı un (un miktarı bardağın büyüklüğüne göre değişir)
İÇİ İÇİN:
1,5 su bardağı süt
1 paket kakaolu puding
1 paket bitter çikolata
YAPILIŞI:
Kurabiyenin yapımına önce iç malzemeyi hazırlayarak başlayalım. Bunun için sütün içine puding döküp, pişirelim. Ocaktan alıp, ılıyınca bitter çikolatayı ilave edip, karıştıralım. Tatlı kaşığı ile yağlı kağıt serili tepsiye küçük küçük koyalım. Tepsiye de buzluğa kaldırıp, donmasını sağlayalım.
Hamur yoğuracağımız kaba tereyağını, yumurta ve pudra şekerini ekleyip karıştıralım.
Ardından un ve kabartma tozu ekleyip, yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, açalım ve buzdolabından çıkardığımız çikolatalı puding koyup, kapayalım.
170 dereceli fırında 20-25 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder