6 Mayıs 2019 Pazartesi

Ege Bölgesi Arap Saçı, Pancar Yaprağı, Kaz Ayağı ve Radika Kavurması












MALZEMELER

1 kilo arap saçı, pancar yaprağı, kaz ayağı ve radika
1 küçük çay bardağı zeytinyağı (yağ miktarını kendi lezzetinize göre ayarlayın)
1 adet orta boy soğan
3-4 adet kuru kırmızı biber
Tuz yeteri kadar

YAPILIŞI

Bütün otları iyice yıkayıp, temizledikten sonra ince kıyın. Zeytinyağını bir tencereye alıp, yemeklik olarak doğranmış soğanı ve küçük parçalara ayrılmış kuru kırmızı biberi pembeleştirin. 

Üzerine kıyılmış otları ekleyip, otlar yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak kavurun. Tuzunu ekleyin. Sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder