3 Mayıs 2019 Cuma

Ege Usulü Yumurtalı Melemen






MALZEMELER:

3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet yeşil biber 

1 adet orta boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
1 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta

YAPILIŞI:

Sıvı yağı, çekirdeklerinden temizledikten sonra, ince ince doğranmış biberleri ve yemeklik küçük küçük doğranmış kuru soğanı tavaya alarak biberlerin ve soğanın rengi dönünceye kadar kavurun. 

Üzerine kabukları soyulup, küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edin. Kısık ocakta tavanın kapağını kapatarak domateslerin iyice pişmesini bekleyin. Domatesler çok sulu değil, tavaya yapışıyorsa birazcık kaynar su ekleyebilirsiniz. 

Domatesler piştikten sonra yumurtaları ister ayrı bir kapta çırpıp ekleyin isterseniz de tavaya kırıp tavada karıştırabilirsiniz. Üzerine tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekleyin. Melemeni sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder