21 Mayıs 2019 Salı

Düdüklüde Tavuk Etli Patatesli Tandır



MALZEMELER:

1 adet parçalanmış tavuk veya pirzola veya but
3-4 adet orta boy patates
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı kadar tuz

YAPILIŞI:

Derin bir kabın içine eritilmiş tereyağ, zeytinyağ ve baharatları koyup, karıştırın.Daha sonra derilerini çıkarmış olduğumuz tavuk parçaları ve küp küp doğradığımız patatesi kaba ilave edin. Güzelce karıştırın.

Düdüklü tencereye bir sıra tavuk ve bir sıra patates olmak üzere yerleştirin ve kapağını kapatın. Ocağın en kısık ayarında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. 

Afiyet olsun. Harika bir lezzet mutlaka denemelisiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder