MALZEMELER:
5-6 adet minik enginar250 gram bakla içi
1 adet havuç
SOSU İÇİN:
1 tatlı kaşığı hardal1-2 adet limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 çay kaşığı kekik
1 diş sarımsak (istenirse kullanılacak)
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Tuz yeteri kadar
YAPILIŞI:
Enginarların taze iç bölgesine gelinceye kadar dış kabukları alınır. Daha sonra bir tencereye 1/2 limon sıkılıp, enginar, bakla ve havuç konur. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su konulup, tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Çünkü enginarlar pişmiş olacaktır zaten.Ayrı bir kapta bütün malzemeler karıştırılarak sosu hazırlanır. Pişen ve suyunu süzdüğümüz enginarlar sosu konulup, güzelce karıştırılır.
Servis tabağına alınıp, servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder