20 Mayıs 2019 Pazartesi

Zeytinyağlı Baklalı Minik Enginar Salatası






MALZEMELER:

5-6 adet minik enginar
250 gram bakla içi
1 adet havuç


SOSU İÇİN:

1 tatlı kaşığı hardal
1-2 adet limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 çay kaşığı kekik
1 diş sarımsak (istenirse kullanılacak)
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Tuz yeteri kadar


YAPILIŞI:

Enginarların taze iç bölgesine gelinceye kadar dış kabukları alınır. Daha sonra bir tencereye 1/2 limon sıkılıp, enginar, bakla ve havuç konur. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su konulup, tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Çünkü enginarlar pişmiş olacaktır zaten.

Ayrı bir kapta bütün malzemeler karıştırılarak sosu hazırlanır. Pişen ve suyunu süzdüğümüz enginarlar sosu konulup, güzelce karıştırılır.

Servis tabağına alınıp, servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder