14 Nisan 2019 Pazar

Toprak Tencerede Kuzu Etli Güveç



MALZEMELER:


1 kilo kuzu kol eti
2 adet soğan
4 adet domates
8 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
3 adet patlıcan
2 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 fincan zeytinyağı
Tuz yeteri kadar

YAPILIŞI:


Güveç kabını ocağın üzerine alıyoruz. Isındıktan sonra kuzu eti güveç kabına koyup zeytinyağı ile birlikte suyunu salıp, çekene kadar kavuruyoruz. Bu işlemi eti mühürlemek için yapıyoruz.

Soğanları iri bir şekilde doğrayıp tencereye ekliyoruz. Sarımsakları da ikiye böldükten sonra salça ile birlikte güveç kabına koyuyoruz. Tahta kaşıkla karıştırıp kavurmaya devam ediyoruz.

Patlıcanları alacalı olarak soyuyoruz. Biberlerle birlikte iki parmak kalınlığında doğruyoruz. Soğanların üzerine koyuyoruz. Soyulmuş domatesleri yemeklik doğrayıp en üste koyuyoruz. Domateslerin en üstüne de tereyağını koyuyoruz.

Karabiber ve tuzunu döktükten sonra önce güveç kabına göre kesilmiş olan yağlı kağıdı kapatıyoruz. Ardından alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder