MALZEMELER:
1 kilo külbastı eti2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
ET MARİNE SOSU YAPILIŞI:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke
1-2 diş sarımsak veya küçük kuru soğan
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber ya da toz biber
1 çay kaşığı et baharatı ya da kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz pişirilmeden önce kullanılacaktır.
Tüm malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın. Etlerin tamamını sosla kaplayıp, hava almayacak şekilde sosun içerisine yatırın. En az 1 saat en fazla 1 gece bekletip pişirin.
PİŞİRİLİŞİ:
Marine edilmiş külbastı etlerini ince ince doğrayın. Wok tavasına 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyup, etleri yüksek ateşte mühürleyelim. Daha sonra orta ateşte üzerini kapak ile kapatarak pişirelim. Marine edildiğinden dolayı çok kısa sürede pişecektir.
Yanında pilav, salata ve yeşilliklerle servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder