13 Nisan 2019 Cumartesi

Milföy Hamurundan Kaşarlı, Ispanaklı Volovan







MALZEMELER:

10 adet kare milföy
1 adet yumurta
1/2 kg ıspanak

1 adet kuru soğan
Peynir (üzerine koymak için 10 küçük parça kaşar veya tulum peyniri)

YAPILIŞI:

Öncelikle iç malzemesi için; ıspanakları güzelce temizleyip, yemeklik doğruyoruz. Daha sonra tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyup, yemeklik doğranmış soğanı ve ıspanakları  üzerine ilave edelim. Ispanak yumuşayıncaya kadar pişirelim ve bir kenarda bekletelim.

Milföyler biraz yumuşayınca her birini büyükçe su bardağı ya da aynı büyüklükte bir hamur kalıbıyla kesin ve 5 adedini yağladığımız fırın tepsisine alın.Üzerini fazla kabarmasın diye çatalla delelim.


Kalan 5 milföyü aynı şekilde su bardağı ile kesin ortasını daha küçük bir kalıp ya da çay bardağı ile keserek çıkarın.
Fırın tepsisine aldığınız milföy tabanlarının üzerine yumurta akını sürün ve kestiğiniz kapakları üzerine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürün.

180-200 derece önceden ısıtılmış fırında milföyler şişip kızarıncaya kadar pişirin. Pişen milföyleri fırından alın.
Daha önceden kavurup, hazırlamış olduğumuz ıspanaktan bir miktar koyun.  Üzerine de ikişer parça kaşar ve tulum peynirinden koyarak, tekrar peynirler eriyinceye kadar fırına koyalım.

Volovanları peynirli, kıymalı, patatesli istediğiniz iç malzemesini kullanarak yapabilirsiniz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder