Çikolata Soslu Islak Kek
MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağına silme şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
SOSU İÇİN:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
ÜZERİ İÇİN:
1 paket çikolata sosu
2.5 su bardağı süt
1/2 paket bitter çikolata
YAPILIŞI:
Keki hazırlayacağımız kaba yumurta ve şeker konur, iyice çırpılır. Daha sonra sıvı yağ ve süt eklenir karıştırılır. Un, kabartma tozu ve kakao elenerek kaba eklenir ve tahta kaşıkla alttan üstte doğru karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Kek pişerken çikolata sosu üzerindeki tarife göre pişirilir. Piştiğinde ocaktan alınıp, çikolata eklenir ve karıştırılır. Sosun kabuk tutmaması için soğuyana kadar arada karıştırılır.
Sos malzemeleri küçük bir tencereye alınır şeker eriyene kadar karıştırılır. Şeker eridiğinde ocaktan alınır ve ılık hale getirilir.
Kek fırından çıkınca ılımaya bırakılır. Ilık sos ılık keke dökülür ve dilimlenir. Soğumuş olan çikolata sosu üzerine dökülür ve buzdolabına kaldırılır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder