25 Nisan 2019 Perşembe

Gelin Çantası

















MALZEMELER:

1 adet yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ

ARASI İÇİN:

2 poşet krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt
Çikolata rendesi (üzerini süslemek için)

YAPILIŞI:

İlk olarak krem şantiyi hazırlayıp, buzdolabına kaldıralım.

Bir kapta yumurta ile şekeri çırpın. Şeker eridikten sonra içerisine süt, yağ,vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu ilave ederek çırpın.

Kıvam almadı ve cıvık haldeyse biraz un ekleyebilirsiniz. Krep hamuru kıvamda olacaktır.


Tavanızı ısıtın ve bir peçeteyi sıvı yağa bandırarak yağlayın. Daha sonra bir kepçe ile tavanın tam ortasına hamuru dökün ve yayılmaya bırakın yani tavayı hareket ettirmeyin. Ocağınızın altını kısın ve üst tarafı göz göz olana yani kabarana kadar pişirin ve ocaktan alın. Yani sadece alt tarafı pişmiş ve renk almış olacak.


Aldığınız krepi soğumaması ve kuruyup çatlamaması için bir poşetin içine koyun veya streç filmle üzerini kapatın. Hamur bitene kadar bu işlemlere devam edin.


Krem şantiyi dolaptan alın ve pankeklerin içine bir miktar yarısına koyun ve katlayın. Böylece pişmiş kısım ön tarafta olmuş olacak. Servis tabağına alıp, üzerini çikolata rendesi veya başka süslerle süsleyip, servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder