MALZEMELER:
250 gram oda sıcaklığında tereyağ veya margarin1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 büyük çay bardağı elle parçalanmış ceviz
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı kullanılıyor)
ÜZERİ İÇİN:
1 çay bardağı pudra şekeri2 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
Bir yoğurma kabında tüm malzemeleri bir araya getirin ve karıştırın ve azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.Kurabiye hamurundan misket veya ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın ve pişirme kağıdına dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Tarçın ve pudra şekerini geniş bir kapta karıştırın. Pişen kurabiyelerinizi tarçın ve pudra şekeri karışıma bulayın veya üzerine elek yardımıyla serpin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder