4 Mart 2019 Pazartesi

Pastane Tadında Karaköy Poğaçası







MALZEMELER:

250 gram oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
4-4,5 su bardağı un


ÜZERİ İÇİN:

1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI:


Hamur yoğuracağımız kabın içerisine ılık süt, maya ve şekeri koyun. Güzelce karıştırın. Ardından sıvı yağ, yumurta,tuz ve tereyağını koyarak tekrar karıştırın. En son olarak unu azar azar ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
Yoğurduktan sonra üzerine streç filmle örtün ve oda sıcaklığında 20 dakika kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan orta büyüklükte bezeleri yuvarlayarak  şekiller verin.
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın, 45 dakika kadar tepsi mayası için bekletin.


Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-30 dakika arası pişirin. Pişme süresi fırından fırına değişebilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder