PASTANIN TABANI İÇİN:
2 paket kakaolu petit beurre bisküvi100 gram tereyağ eritilmiş
3 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı su (bazen tabanı toplamak için gerekiyor. Gerekmezse kullanmayın)
1/2 çay bardağı çekilmiş ceviz
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 litre süt3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket krema
ÜSTÜ İÇİN:
1/2 kilo bal kabağı1 çay bardağı şeker
1/2 su bardağı su
1 su bardağı çekilmiş ceviz
YAPILIŞI:
Önce kabakları temizleyip, dilimlere ayıralım ve içine şekeri, suyu ilave ederek iyice pişirelim. Pişen kabakları iyice ezelim. Daha sonra içine cevizi ilave edip, karıştıralım.Tabanı için bisküvileri robottan geçirelim. Eritilmiş tereyağ, pekmez ve cevizi ilave edip, iyice karıştıralım. Şayet toplanmaz ise 2 yemek kaşığı su ilave edelim. Hazırlamış olduğumuz malzemeyi kelepçeli kalıbın tabanına iyice bastırarak yerleştirelim.(Ben kelepçeli kalıpların dibine yağlı kağıt seriyorum. servisi daha iyi oluyor.) Buzdolabında bekletelim.
Muhallebisi için ; muhallebiyi pişireceğimiz tencereye nişasta, un ve şekeri koyup, karıştıralım. Daha sonra sütü yavaş yavaş ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ocağa alalım. Devamlı karıştırarak pişirelim. Pişince vanilyayı ilave edip, altını kapatalım. Muhallebimiz soğuya yakın durumda kremayı ilave edip, çırpalım. Hazırlamış olduğumuz muhallebiyi pasta tabanımızın üzerine döküp, tekrar buzdolabına kaldıralım.
Üstü için; ezilmiş bal kabaklarını dolaptan çıkardığımız pastanın üzerine döküp, yayalım. Tekrar buzdolabına kaldıralım.
Pastamızı istediğimiz şekilde süsleyerek servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder