MALZEMELER:
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet domates (domatessiz de yapılır)
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet domates (domatessiz de yapılır)
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı kuru nane
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
Pilav yapacağımız tencerede tereyağını zeytinyağıyla birlikte eritin. Soğanı hafifçe kavurun. Salçaları,yeşil mercimeği ve domatesi ekleyip, karıştırın. Bulguru da ekledikten sonra bulgurun suyu gidinceye kadar biraz çevirin. Sıcak suyu ve tuzu ilave edip, kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
YAPILIŞI:
Soğanı yemeklik doğrayın ve bulguru yıkayıp süzün.Pilav yapacağımız tencerede tereyağını zeytinyağıyla birlikte eritin. Soğanı hafifçe kavurun. Salçaları,yeşil mercimeği ve domatesi ekleyip, karıştırın. Bulguru da ekledikten sonra bulgurun suyu gidinceye kadar biraz çevirin. Sıcak suyu ve tuzu ilave edip, kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder