5 Mart 2019 Salı

Bal Kabaklı, Elmalı Kurabiye




















MALZEMELER:

250 gram oda ısısında yumuşatılmış tereyağ veya margarin
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 büyük çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
4-4,5 su bardağı un (bardağı büyüklüğüne göre miktar değişebilir)


İÇİ İÇİN:

3 adet elma
1 su bardağı bal kabağı rendesi
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi

ÜZERİ İÇİN:


1/2 su bardağı pudra şekeri isteğe bağlı kullanılır.

YAPILIŞI

Öncelikle, elmaların kabuklarını soyup, rendeliyoruz.Aynı işlemi bal kabağına uyguluyoruz. Üzerlerine şeker atıp, ocağa alıyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz . Daha sonra içine tarçın ve cevizi ilave edip, bir dakika kadar karıştırıp ocaktan alıp, soğuması için bir kenara koyuyoruz.


Tereyağını hamur yoğurma kabına alıyoruz. Ardından, sıvı yağı, yoğurdu koyup, karıştırıyoruz. Krema kıvamına benzer bir karışım elde ediyoruz.

Unumuzu eliyoruz. Önce bir su bardağı kadar unu bu yoğurma kabının içine koyup, üzerine kabartma tozunu koyalım, güzelce karıştıralım.Önemli olan unumuzu yavaş yavaş ekleyip, yoğurmaya devam etmemizdir. Hamurumuz kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacaktır. Bunun için hamuru yoğururken kontrol edip, gerekirse un ilave edelim.

Hazırladığımız bu hamuru yaklaşık on dakika kadar dinlendirelim.

Hamuru 3 parçaya ayıralım. Ben iki parçasını sigara böreği sarma modelinden yaptım. Diğer üçüncü parçayı da mandalina büyüklügünde parçalara ayırdım. elimle veya merdaneyle düzelterek yuvarlaklar elde ettim. Yuvarlağın bir ucuna iç malzemesini, diğer tarafını da bıçakla 5 parçaya kestim(resmini çektiğim şekilden bakabilirsiniz) ve daha sonra yuvarlayarak şekil verdim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.

Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişiriyoruz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder