7 Mart 2019 Perşembe

Mahlepli Kandil Simidi






MALZEMELER:


1 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üzeri için kullanılacak)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram oda ısısında tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 adet kabartma tozu
2 tatlı kaşığı limon suyu (kabartma tozunun üzerine konulacak)
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
3-3,5 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN:

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam yeteri kadar
Çörek otu yeteri kadar

YAPILIŞI:

Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve oda sıcaklığındaki tereyağını derin bir karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın.

Elenmiş unun yarısını ekleyip, kabartma tozunu ilave edin ve üzerine limon suyunu katın. Mahlep, toz şeker ve tuzu ekleyin. Hamur pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar yoğurma işlemini sürdürün.

Hamurdan küçük parçalar kopartın. Avuç içinizde veya tezgahta yuvarlayıp simit şeklinde veya farklı şekiller verin. Son halini alan tuzlu kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.


Yumurta sarısını sıvı yağla karıştırın. Bir fırça yardımıyla tuzlu pastaların üzerine sürüp, susam ve çörek otuyla süsleyin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarıp, renk alana kadar pişirin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder