MALZEMELER:
2 su bardağı rondodan geçirilmiş kek
1,5 su bardağı tam buğday unu(Alabildiği kadar) Toplam kullanılan kuru malzeme miktarı 3,5 su bardağı olacaktır.125 gram margarin veya tereyağı
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı portakal suyu
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Hamuru hazırlayacağımız kaba rondodan geçirilmiş keki ve tereyağını alın. Üzerine toz şekeri ve yumurta sarısını ekleyerek karıştırın. Daha sonra portakal kabuğu rendesini, portakal suyunu ve sıvı yağı ekleyin. Yoğurmaya devam edin. Kabartma tozunu ekleyin, unu ise azar azar alabildiğince ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak elinizle yuvarlayın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerilerine yumurta akı sürün. Ceviz veya toz şeker serpin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında, pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak elinizle yuvarlayın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerilerine yumurta akı sürün. Ceviz veya toz şeker serpin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında, pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder