12 Mart 2019 Salı

Antep Fıstıklı Sıvı Yağlı Susamlı Kurabiye








MALZEMELER:

1 paket Antep fıstıklı puding
1 büyük çay bardağı pudra şekeri
1 büyük çay bardağı süt
2 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta (beyazı içine, sarısı dışına sürülecek)
3,5-4 su bardağı un (miktarı bardağın büyüklüğüne göre değişebilir)


ÜZERİ İÇİN:

1.5 su bardağı susam bol miktarda kullanıyor. Fazlada gidebilir.
Yumurta sarısı

YAPILIŞI:


Hamur yoğuracağımız kaba yumurta beyazını, sıvı yağ ve süt koyup, karıştırıyoruz. Daha sonra üzerine puding, pudra şekeri, kabartma tozu ve azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.

Hazırlamış olduğumuz hamuru küçük mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. Ayrı bir kapta az suyla sulandırılan yumurta sarısına  her bir parçayı batırıp, bol susama bulayıp ve elimizle bastırarak şekil verip, fırın tepsisine sıralıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder