MALZEMELER:
2 su bardağı dolusu haşlanmış nohut4 yemek kaşığı tahin
1/2 su bardağı katı yoğurt
1/2 adet limonun suyu
1-2 diş sarımsak
2 çay kaşığı. tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Haşlanmış olan nohutları avuçlarınız arasına alıp, birbirine sürterek kabuklarını çıkarabilirsiniz. Üzerine süslemek için bir miktar ayırın.
YAPILIŞI:
Haşlanmış olan nohutları avuçlarınız arasına alıp, birbirine sürterek kabuklarını çıkarabilirsiniz. Üzerine süslemek için bir miktar ayırın.
Kabukları soyulan nohutları robota aktarıp çekerek püre haline getirin. Püre haline getirdiğiniz nohudu çukur bir kaba aktarın.
Diğer taraftan, limon suyu, tahin, yoğurt ve dövülmüş sarmısağı derin bir kapta çatalla çırpın. Tuz ve kimyon ekleyip, tekrar karıştırın. Hazırladığınız bu yoğurtlu tahinli sosu püre halindeki nohudun üzerine aktarıp malzemeleri iyice birbirine yedirin.
Servis tabağına alıp, üzerine zeytinyağ, pul biber ve ayırmış olduğumuz nohutlarla süsleyerek servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder