MALZEMELER:
1.250 gram bal kabağı150-200 gram kıyma
1-2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
1 küçük çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı kuru nane
3 yemek kaşığı bulgur
Öncelikle bal kabaklarını küp küp doğrayın. Soğan, sarımsak ve biberleri de ince ince yemeklik doğrayın.
Yemeği hazırlayacağımız tencereye ilk olarak kıymayı, kuru soğanı ve biberi koyup, kıyma suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Üzerine kabakları, bulguru ve kuru naneyi ilave edip, karıştırıyoruz. İki çay bardağı ılık su ve tuz koyup, tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Ocağın en kısık ateşinde kabaklar pişinceye kadar pişiriyoruz.
YAPILIŞI:
Öncelikle bal kabaklarını küp küp doğrayın. Soğan, sarımsak ve biberleri de ince ince yemeklik doğrayın.
Yemeği hazırlayacağımız tencereye ilk olarak kıymayı, kuru soğanı ve biberi koyup, kıyma suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Üzerine kabakları, bulguru ve kuru naneyi ilave edip, karıştırıyoruz. İki çay bardağı ılık su ve tuz koyup, tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Ocağın en kısık ateşinde kabaklar pişinceye kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder