14 Şubat 2019 Perşembe

Mıhlama






MALZEMELER:

4 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı ince mısır unu
2 su bardağı su
250-300 gram Trabzon peyniri veya çeçil peyniri
Tuz bir miktar


YAPILIŞI:

Mıhlamayı yapacağımız tavaya tereyağ koyun. Kısık ateşte iyice eritin. Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.

Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin. Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın.

Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin. Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız mıhlamayı sıcak olarak servis edin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder