18 Şubat 2019 Pazartesi

Toprak Tavada Patatesli Fırında Köfte









MALZEMELER:

500 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak

2 dilim bayat ekmek içi (1/2 çay bardağı sütle ıslatılacak)
2 çay kaşığı kuru kekik
Tereyağ (yeteri kadar)
Tuz
Karabiber
Kimyon

SOSU İÇİN:

2 tane domates
4-5 adet sivri biber
2 çay kaşığı kuru kekik
2 adet rendelenmiş patates ( patatesin üzerine kırmızı biber,kimyon,karabiber,biraz yağ karıştır)
                                           

YAPILIŞI:


Köftemiz için; kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğan ve sarımsağı rendeleyip, kıymaya ekliyoruz. Yumurtayı, ekmek içlerimizi sütün içine iyice ufalayıp, kıymaya ilave ediyoruz.
Tuz, karabiber ve kimyonu da katıp, güzelce yoğuruyoruz. Daha sonra harçtan parçalar kopararak yuvarlak köfteler yapıyoruz. 

Bu arada sosu için; domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz ve istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Biberleri ortadan ikiye bölüyoruz, doğruyoruz.

Toprak tavalara önce 1 yemek kaşığı tereyağını parçalar halinde dağıtıyoruz. Daha sonra köfteleri, domatesi, biberleri koyuyoruz. kenarına rendelemiş olduğumuz patatesleri koyup, üzerine kuru kekik serpiyoruz.Kısaca bütün malzemeleri çiğden koyuyoruz.

Kaplarımızı fırın tepsisine dizip, 200-250 derecede kontrol ederek pişiriyoruz. Köftelerin bir tarafı pişince diğer tarafına çevirip, kızarmasını sağlıyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder