MALZEMELER:
5 adet yumurta2 çay bardağı şeker
125 gram tereyağ eritilecek(1 çay bardağı eder)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 fiske tuz
5,5 çay bardağı un
YAPILIŞI:
Öncelikle tereyağını eritelim. Daha sonra sıvı yağla birlikte karıştıralım. Yumurtanın beyazını ve sarısını ayrı ayrı kaplara alalım. Beyazının içine bir tutam tuz ekleyip, iyice köpük köpük oluncayak kadar çırpalım ve bir kenarda bekletelim.Yumurtanın sarısı olan kaba, 1/2 çay bardağı ılık su koyup, mikserle hafifçe karıştıralım. Üzerine şekeri ilave edip, açık sarı renkte köpük oluncaya kadar çırpalım. İçine vanilya, limon kabuğu rendesi, süt ve sıvı yağ koyup,karıştıralım. Azar azar kaşıkla kabartma tozu ile elenmiş unu ilave edip, söndürmeden karıştıralım.En son olarak yumurta akını 3 kerede aynı yönde alttan üstte doğru karıştırarak yedirelim.
Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 60 dakika kadar pişirelim. Pişme süresi boyunca kesinlikte fırının kapağını açmayalım. Pişince fırını kapatıp, kapağını açalım keki15 dakika kadar fırının içinde bekletelim. Ilık olarak servis yapalım. Muhteşem sünger gibi bir kek oluyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder