25 Şubat 2019 Pazartesi

Tereyağlı Kavala Kurabiyesi



















MALZEMELER:


3 su bardağı un (un miktarı bardağın büyüklüğüne göre değişebilir)
1 su bardağı badem
200 gram  yumuşak tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

1 adet yumurta


ÜZERİ İÇİN:

1 su bardağı
pudra şekeri

YAPILIŞI:


Bademleri havanda veya keskin bir bıçak yardımıyla küçük parçalar haline getirin. 2 su bardağı unu bademlerle birlikte bir tavaya alın, orta ateşte un hafif renk değişinceye kadar kavurun. Daha sonra soğuması için başka bir kaba aktarın.

Soğuyan un ve badem karışımına, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, pudra şekeri, kalan un, kabartma tozu ve yumurta katın ve güzelce yoğurun.

Bir merdane yardımıyla yaklaşık 1,5 cm. kalınlığında açtığınız kurabiye hamuruna küçük çay bardağı ile yuvarlaklar kesin, ucunu yine bardak yardımıyla kesip, ay şeklini verin. Kesilen küçük parçaları da lokmalık kurabiyeler yapabilirsiniz.

Hazırladığınız kurabiyeleri, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kurabiyeleri, Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif bir renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuttuktan sonra pudra şekerine bulayın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder