23 Şubat 2019 Cumartesi

Pekmezli,Harnuplu,Susamlı,Tahinli,Tarçınlı Krokan
















MALZEMELER:

1 büyük çay bardağı pekmez
2 büyük çay bardağı kavrulmuş susam
1 yemek kaşığı harnup tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı tahin


YAPILIŞI:


Atıştırmalıkları hazırlayacağımız kaba pekmez, susam ve 2 yemek kaşığı tahin koyup, güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşık yardımıyla yayıyoruz.

Üzerine 1 yemek kaşığı harnup tozunu ve 1 tatlı kaşığı tarçını serpiyoruz. Üzerine de 1 yemek kaşığı tahin serpip düzeltiyoruz. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz. Ilık duruma gelince istediğimiz büyüklükte kesip, soğuduktan sonra hava almayan kaplara kaldırıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder