26 Şubat 2019 Salı

Kıymalı Mini Kabak Yemeği





MALZEMELER:

1 kilo mini kabak
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
100-150 gram kıyma
1 çay kaşığı kuru nane
1/2 çay bardağı yağ miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
1 çay bardağı sıcak su
Tuz yeteri kadar


YAPILIŞI:

Mini kabakları güzelce temizliyoruz. daha sonra ortadan ikiye veya dörde bölelim ve bir kenarda bekletelim.

Kuru soğanları ve havucu yemeklik doğrayalım. Yemeği pişireceğimiz tencereye kuru soğanı, havucu ve kıymayı koyup, kıymalar kavruluncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra kabakları koyup, üzerine kuru nane ve tuz serpip, karıştıralım.Bir çay bardağı sıcak su koyarak tencerenin kapağını kapatalım.

Kısık ateşte kabaklar pişinceye kadar pişirelim. Su miktarı yeterli gelmezse sıcak su ilave edebiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder