MALZEMELER:
100 gram 1 paket çikolata benmari usulü eritilecek150 gram yumuşak margarin
1/2 paket labne peyniri
3 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı Antep fıstığı
YAPILIŞI:
Öncelikle yumurtanın beyazını ve sarısını ayrı kaplara ayıralım. Daha sonra beyazını koyduğumuz kaba 1 çay bardağı şeker ilave edip, köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.Yumurtanın sarısını koyduğumuz kaba, 1 çay bardağı şeker,margarin, eritilmiş çikolata ve labne peyniri koyup, çırpalım. İçerisine kabartma tozu, vanilya ve unu koyarak çırpmaya devam edelim. En son olarak Antep fıstığı koyup, karıştıralım.Daha önce çırpmış olduğumuz yumurtanın beyazını azar azar ilave ederek hamura yedirelim. Kekin güzel kabarması için bu aşamalarda hızlı hareket etmek zorundayız.
Margarin ile yağlanmış ve fındık kırığı serpilmiş kek kalıbına hamuru boşaltalım. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder