4 Şubat 2019 Pazartesi

Tam Buğday Unundan Cevizli Ekmek




MALZEMELER:

4 tatlı kaşığı Granül Maya
1/2 çay bardağı ılık su
4,5 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
3,5 çay bardağı ılık su
1 su bardağı iri kırılmış ceviz

YAPILIŞI:

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık su ve şeker ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin

Unu hamur yoğuracağınız kaba alın ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz ve ılık suyu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

Ekmeği pişireceğiniz kabı hafifçe yağlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Cevizleri ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru kaba alın ve eliniz ile bastırarak yayın. Üzerini tepsi ile kapatıp 20 dakika bekletin. Daha sonra fırına koyun yaklaşık 35-40 dakikada pişmiş olur. Pişme süresi fırına göre değişebilir.

Fırından aldığınız ekmeği 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder