4 Şubat 2019 Pazartesi

Cevizli, Üzümlü, Tarçınlı Susamlı Anne Kurabiyesi



MALZEMELER:

1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı  kuru üzüm
1 su bardağı iri elle parçalanmış ceviz
1 tatlı kaşığı silme tarçın
1 paket kabartma tozu


ÜZERİ İÇİN:

Susam yeteri kadar


YAPILIŞI:


Kurabiye hamurunu hazırlayacağımız kaba yumurta, yoğurt ve sıvı yağ koyup,  karıştıralım. Daha sonra içine üzüm, ceviz, tarçın ve kabartma tozu ilave edip, karıştıralım. Unu azar azar koyarak ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur olmalıdır.

Mandalina büyüklüğünde parçalar alınarak, yuvarlanır ve susama batırılır.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. 170 dereceli fırında 35-40 dakika pişirilir. Pişme süresini kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder