MALZEMELER:
1 adet orta boy karnabahar1 adet küçük kuru soğan (rendelenmiş )
1 adet yumurta
1/2 su bardağı ekmek kırıntısı veya galeta unu veya peksimet rondodan çekilmiş
1/2 su bardağı peynir rendesi (kaşar veya tulum veya parmesan peyniri1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı Tuz
YAPILIŞI:
Karnabaharı haşlayın ve ezin. Rendelenmiş, yıkanmış ve suyu süzülmüş soğan, peynir, ekmek kırıntıları, yumurta, tuz ve karabiberi ezilmiş olan karnabahar üzerine koyup, güzelce karıştırın. Patates püresi kıvamında olacaktır.Önceden kağıt koyarak hazırlamış olduğumuz fırın tepsisine elinizle veya kaşıkla şekil vererek yerleştirin.
180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder