6 Şubat 2019 Çarşamba

Fırında Unsuz, Yağsız Karnabahar Kroket








MALZEMELER:

1 adet orta boy karnabahar
1 adet küçük kuru soğan (rendelenmiş )
1 adet yumurta
1/2 su bardağı ekmek kırıntısı veya galeta unu veya peksimet rondodan çekilmiş
1/2 su bardağı peynir rendesi (kaşar veya tulum veya parmesan peyniri
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı Tuz 


YAPILIŞI:

Karnabaharı haşlayın ve ezin. Rendelenmiş, yıkanmış ve suyu süzülmüş soğan, peynir, ekmek kırıntıları, yumurta,  tuz ve karabiberi ezilmiş olan karnabahar üzerine koyup, güzelce karıştırın. Patates püresi kıvamında olacaktır.

Önceden kağıt koyarak hazırlamış olduğumuz fırın tepsisine  elinizle veya kaşıkla şekil vererek yerleştirin.

180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin.

Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder