MALZEMELER:
1 kilo ıspanak1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
2-3 adet yeşil biber
1/2 çay bardağı zeytinyağ
KÖFTESİ İÇİN:
1 paket Tire köfteÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı kese yoğurdu (ezilecek)3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça (kırmızı toz biberde olur)
2 adet domates
Sosun yapımına geçiyoruz. Önce tereyağını eritip, içerisine kabukları soyulmuş rendelenmiş domatesi koyup, biraz pişiriyoruz. Daha sonra salça koyup, karıştırarak sosumuzu hazırlıyoruz. Hazır olan Tire köftelerini de içerisine koyup, sosla birlikte bir kaç kez çevirip, ocağın altını kapatıyoruz.
Servis yapacağımız tabağa önce bir miktar susuz ıspanak koyuyoruz. Onun üzerine ezmiş olduğumuz kese yoğundan koyuyoruz. Yoğurdun üzerine de Tire köfteleri yerleştiriyoruz. Köftelerin üzerine de hazırlamış olduğumuz sos dan döküp, servis yapıyoruz.
Harika bir lezzet ortaya çıkıyor.
Afiyet olsun.
YAPILIŞI:
Öncelikle ıspanakları güzelce temizleyip, yıkıyoruz. Daha sonra Ispanak yatağını hazırlayacağımız tavaya önce zeytinyağını ilave ediyoruz. Üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı, kırmızı biberi, havucu ve yeşil biberi koyup, hafifçe kavuruyoruz. Ispanağı ve tuzunu da ilave edip, kavurmaya devam ediyoruz. Ispanak suyunu çekince pişmiştir. Bir kenarda bekletiyoruz.Sosun yapımına geçiyoruz. Önce tereyağını eritip, içerisine kabukları soyulmuş rendelenmiş domatesi koyup, biraz pişiriyoruz. Daha sonra salça koyup, karıştırarak sosumuzu hazırlıyoruz. Hazır olan Tire köftelerini de içerisine koyup, sosla birlikte bir kaç kez çevirip, ocağın altını kapatıyoruz.
Servis yapacağımız tabağa önce bir miktar susuz ıspanak koyuyoruz. Onun üzerine ezmiş olduğumuz kese yoğundan koyuyoruz. Yoğurdun üzerine de Tire köfteleri yerleştiriyoruz. Köftelerin üzerine de hazırlamış olduğumuz sos dan döküp, servis yapıyoruz.
Harika bir lezzet ortaya çıkıyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder