MALZEMELER:
3 adet büyük boy yumurta1,5 su bardağı nişasta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı un
YAPILIŞI:
Keki hazırlayacağımız kaba yumurtayı ve şekeri koyup, şeker eriyinceye kadar çırpalım.Daha sonra içine süt, sıvı yağ, portakal kabuğu rendesi, nişasta ve kabartma tozuyla elenmiş unu koyup, mikserle karıştıralım. Karıştırma süresini kısa tutalım. Yağlayıp, unladığımız kek kalıbına boşaltalım.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 45-50 dakikada pişirelim. Kekin pişme süresi fırından fırına fark edebilir. Onun için ilk 20 dakika fırını açmıyoruz. Daha sonraki sürelerde kürdanı batırarak kontrol edebiliriz. Kürdan bulaşık çıkıyorsa keki pişirmeye devam ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder